Hrvatska proljetna
pedijatrijska škola Split

Pozdravna riječ

Poštovane i drage kolegice i kolege, medicinske sestre i tehničari, čast mi je i veliko zadovoljstvo u ime Organizacijskog odbora pozvati vas na sudjelovanje u jubilarnoj, 40. po redu Hrvatskoj proljetnoj pedijatrijskoj školi.

HPPŠ je trajni poslijediplomski tečaj I. kategorije s međunarodnim sudjelovanjem. Predavači su pozvani nastavnici hrvatskih i inozemnih medicinskih fakulteta, priznati stručnjaci za pojedina područja. HPPŠ je namijenjena specijalistima pedijatrije, školske i adolescentne medicine, svim liječnicima, specijalizantima, medicinskim sestrama i tehničarima te svim suradnim medicinskim strukama koje se bave zdravstvenom zaštitom djece.

Osnivači, prof. dr. sc. Miro Juretić i prof. dr. sc. Livio Balarin, su utemeljili bezvremenski koncept koji je razlogom dugogodišnjeg tradicionalnog održavanja Hrvatske proljetne pedijatrijske škole, a koji je svrstava među jedinstvene i prepoznatljive oblike edukacije, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan hrvatskih granica. Predavači su uvijek eksperti u pojedinim uže specijalističkim područjima što omogućava aktualnost i izvrsnost koja je nadasve zanimljiva svim sudionicima.

U programu ovogodišnjeg seminara su Alergologija i klinička imunologija, Metabolizam i Dječja dermatologija uz uvodna predavanja tijekom otvaranja. Također, tradicija je da se tijekom tjedna održavanja upriliče sastanci Upravnog odbora Hrvatskog pedijatrijskog društva i Upravnog odbora Pedijatrijskog društva – Hrvatskog udruženja medicinskih sestara. Održavaju se i sastanci pojedinih sekcija, okrugli stolovi, tribine, sponzorirana predavanja te brojni sadržaji društvenog programa. Na taj način izmjenjuju se stručna iskustva i znanja uz nadasve prijateljsko ozračje.

Od srca vam želimo da ovaj tjedan u Splitu uživate ne samo u stručnom i znanstvenom radu HPPŠ već i u ovoj staroj rimskoj utvrdi, starijoj od 1700 godina.

Radujemo se Vašem dolasku i prijateljskom druženju


Uz srdačnu dobrodošlicu


Doc. prim. dr. sc. Branka Polić
Voditeljica HPPŠ

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi Vam pružila što bolje iskustvo pregleda.